Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa botwinkowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwina 600 g (buraczki i łodyżki)
ziemniaki 600 g
bulion 1,7 l
cebula 1 szt
włoszczyzna 1 pęczek
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
śmietana 18 proc 4 łyżki
mąka 3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa botwinkowa

Kroki postępowania

1
Buraczki obrać i pokroić razem z łodyżkami.
Krok 1 - Zupa botwinkowa foto
2
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Ja dałam po 600 g już obranych i pokrojonych warzyw.
Krok 2 - Zupa botwinkowa foto
3
Pokrojone warzywa zalać bulionem, dodać majeranek i gotować.
Krok 3 - Zupa botwinkowa foto
4
Włoszczyznę (natka pietruszki,liście selera i pora) drobno pokroić, cebulę pokroić w półplastry, dodać do zupy.
Krok 4 - Zupa botwinkowa foto
5
Wszystko gotować aż warzywa będą miękkie. Do smaku doprawi solą i pieprzem. Następnie zagęścić zupę, śmietanę wymieszać z mąką i odrobiną wywaru. Dodać do zupy i zagotować.
Krok 5 - Zupa botwinkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 24.07.2014 08:29
pyszna zupka
osiemnasciedni 23.07.2014 17:04
Uwielbiam. :)
noninka77 23.07.2014 16:31
Mmmmm....dawno nie jadłam :) Pyszności :)
gosia561 23.07.2014 13:05
taka akurat na lato
Mysiunia 23.07.2014 12:09
uwielbiam taką zupę :)
pestka 23.07.2014 11:22
lubię takie zupy
dodi 23.07.2014 10:27
ale apetycznie wygląda
xjustynka89x 23.07.2014 09:52
Pyszna zupka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak