Zupa bługarska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    2 szt
  • ryż

    10 dag
  • masło

    5 dag
  • koperek

    do smaku
  • mleko

    300 ml
  • cebula

    1 szt
  • marchewka

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • jogurt naturalny

    250 ml
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W litrze wody z masłem i łyżeczką soli ugotuj posiekana cebule, plastry marchewki. Dodaj pokrojona cukinię i ryż. Gotuj 20 min. Dodaj mleko. Zagotuj. Dodaj curry, pieprz i posiekany koperek. Zestaw z ognia, zaciągnij jogurtem roztrzepanym z jajkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kate.500 21.02.2013 08:20
ciekawa zupka
Bernadeta1 20.10.2012 01:05
ciekawa nigdy nie jadłam
Bernadeta1 20.10.2012 01:03
ciekawa nigdy nie jadłam
Sylwia56 12.10.2011 11:57
ciekawa
Sylwia56 12.10.2011 11:57
ciekawa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat