Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Ale Klops

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 500 gram
marchewka 2-3 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1 sztuka
ziemniaki 2-3 sztuki
śmietana 18 proc 2-3 łyżki
Majeranek suszony Prymat 1 opakowanie
Kucharek przyprawa uniwersalna 10-15 gram
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Ale Klops

Kroki postępowania

1
Warzywa obrać, umyć i przygotować warzywny wywar.
Krok 1 - Zupa Ale Klops foto
2
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kratkę i dorzucić do wywaru. Gotować do miękkości.
Krok 2 - Zupa Ale Klops foto
3
Mięso zmielić, dodać jajko, przyprawy. Wszytko wymieszać i uformować klopsy.
Krok 3 - Zupa Ale Klops foto
4
Klopsy wrzucić do gotującego się wywaru i gotować ok. 30 minut.
Krok 4 - Zupa Ale Klops foto
5
Miękkie warzywa zetrzeć na tarce na najmniejszych oczkach.
Krok 5 - Zupa Ale Klops foto
6
Śmietanę wymieszać z 100 ml gorącego wywaru, w celu zahartowania śmietany. Całość wlać do gotującego się wywaru. Doprowadzić do zagotowania.
Krok 6 - Zupa Ale Klops foto
7
Doprawić przyprawami oraz majerankiem.
Krok 7 - Zupa Ale Klops foto
8
Smacznego.
Krok 8 - Zupa Ale Klops foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 20.05.2014 23:05
pyszna zupka
Christopher 03.05.2014 17:49
...z moich też,Zdzisławie. Smaczna.
Zdzisław 03.05.2014 14:16
jedna z ulubionych zup

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak