Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
żeberka wieprzowe
1/2 kg -
Kucharek
do smaku -
marchewka
2-3 średnie -
seler
1/2 małego -
por
mały -
ziele angielskie
3-4 ziarna -
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt. -
śmietana
do smaku -
cukier
do smaku -
koper
mały pęczek -
płynna przyprawa do zup
do smaku -
ziemniaki
1/2 kg -
czosnek
2 ząbki
Przepis i sposób przygotowania Zupa a'la ogórkowa z cukinii
Gotowy wywar odcedzić, dodać do niego ziemniaki pokrojone w kostkę, drobno pokrojonego pora, grubo utarte marchewki i seler.
Dodać jarzynki do smaku oraz lubczyku (świeżego lub suszonego) gotować do miękkości ziemniaków.
Do zupy dodać posiekany koperek, wyciśnięty czosnek i zawartość słoiczka z kiszoną cukinią.
Zagotować zupę, doprawić pieprzem, płynną przyprawą do zup i cukrem - zdjąć z ognia i zabielić śmietaną.
Komentarze (4)