Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa a'la ogórkowa z cukinii

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1/2 kg
Kucharek do smaku
marchewka 2-3 średnie
seler 1/2 małego
por mały
ziele angielskie 3-4 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
śmietana do smaku
cukier do smaku
koper mały pęczek
płynna przyprawa do zup do smaku
ziemniaki 1/2 kg
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa a'la ogórkowa z cukinii

Żeberka umyć, zalać zimną wodą i ugotować wywar z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego.
Gotowy wywar odcedzić, dodać do niego ziemniaki pokrojone w kostkę, drobno pokrojonego pora, grubo utarte marchewki i seler.
Dodać jarzynki do smaku oraz lubczyku (świeżego lub suszonego) gotować do miękkości ziemniaków.
Do zupy dodać posiekany koperek, wyciśnięty czosnek i zawartość słoiczka z kiszoną cukinią.
Zagotować zupę, doprawić pieprzem, płynną przyprawą do zup i cukrem - zdjąć z ognia i zabielić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

chelsi 29.08.2012 16:03
hmm, a jaka zdrowa musi byc ;)
stokrotka 20.08.2012 07:34
spróbuję
Habibi 15.08.2012 11:34
Od 20 lat robię taką zupkę :))
Anio?eczek 15.08.2012 10:03
Super, ciekawe połączenie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak