Zupa a'la ogórkowa z cukinii

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    1/2 kg
  • Kucharek

    do smaku
  • marchewka

    2-3 średnie
  • seler

    1/2 małego
  • por

    mały
  • ziele angielskie

    3-4 ziarna
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt.
  • śmietana

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • koper

    mały pęczek
  • płynna przyprawa do zup

    do smaku
  • ziemniaki

    1/2 kg
  • czosnek

    2 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka umyć, zalać zimną wodą i ugotować wywar z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego.
Gotowy wywar odcedzić, dodać do niego ziemniaki pokrojone w kostkę, drobno pokrojonego pora, grubo utarte marchewki i seler.
Dodać jarzynki do smaku oraz lubczyku (świeżego lub suszonego) gotować do miękkości ziemniaków.
Do zupy dodać posiekany koperek, wyciśnięty czosnek i zawartość słoiczka z kiszoną cukinią.
Zagotować zupę, doprawić pieprzem, płynną przyprawą do zup i cukrem - zdjąć z ognia i zabielić śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
chelsi 29.08.2012 16:03
hmm, a jaka zdrowa musi byc ;)
stokrotka 20.08.2012 07:34
spróbuję
Habibi 15.08.2012 11:34
Od 20 lat robię taką zupkę :))
Anio?eczek 15.08.2012 10:03
Super, ciekawe połączenie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat