Zrolowany boczek

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek surowy

    1 kg
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • sól

    wg uznania
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • czosnek ząbki

    3-4 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zrolowany boczek foto
Boczek rozciać tak aby powstał płaski płat.
Krok 2 - Zrolowany boczek foto
Następnie posypać przyprawami, ułożyć na boczku pokrojony w plasterki czosnek i zwinąć.
Krok 3 - Zrolowany boczek foto
Szczelnie przykryć ( ja na wierzchu obłożyłam jeszcze boczkiem) i odstawic na 24 godziny do lodówki.
Krok 4 - Zrolowany boczek foto
Roladkę obwiązać nitką i dokładnie zawinąć w folie aluminiową.
Krok 5 - Zrolowany boczek foto
PIec w temperaturze 180-200 stopni około godzinę. Pod koniec pieczenia roladę wyjąć z folii żeby boczek sie przyrumienił.
Krok 6 - Zrolowany boczek foto
Odstawic do wystudzenia, zdjać nitkę, nastepnie schłodzic na kilka godzin w lodówce.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 04.09.2014 11:24
Trochę musztardy i wprost idealny...:)
gacopierz23 03.09.2014 13:12
domowe najlepszy
Anna169Hosz 28.08.2014 19:43
Akurat planuję jutro zrobić podobny :)
IwonaDD 28.08.2014 10:47
idealny!!!!!
Wiktoria29 28.08.2014 10:20
mniam mniam ślinka cieknie
VioletoweKucharzenie 28.08.2014 09:06
Moja mama robi taki, jest pyszny z chlebkiem
w mojej kuchni 28.08.2014 09:05
najlepsze domowe jedzonko...
bhb8 28.08.2014 00:50
zbyt często nie sięgam po takie mięso
Róża1 27.08.2014 22:22
ale narobiłaś nam ochoty :-).
Iwusia 27.08.2014 21:48
domowy boczuś rolowany, to ja lubię do tego musztarda i ogóreczek - mniam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat