Zrazy z ryżem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    50 dag
  • marchewka

    1 szt
  • ryż

    10 dag
  • pietruszka

    1/4 szt
  • sól i pieprz

    do smaku
  • przyprawa do zup

    do smaku
  • mąka pszenna

    4 łyżki
  • olej do smażenia

  • czosnek

    1 ząbek duży
  • sos

  • śmietana

    3 łyżki
  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • woda

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy 10 minut w osolonej wodzie, odstawiamy na 10 minut, a następnie odcedzamy.
Marchewkę i pietruszkę obieramy myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Czosnek przeciskamy przez praskę.
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i formujemy zrazy, obtaczamy w mące, smażymy na oleju, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i dusimy 40 minut. Podajemy z frytkami i surówką z kapusty włoskiej.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina1991 16.02.2014 09:30
dobre jedzonko
pestka 19.12.2013 08:03
bardzo smaczny obiad
Dorota59 23.06.2013 12:10
smakowity obiadek
caralajna 09.06.2013 07:43
pyszny obiad
ewelina/bunia 11.02.2013 12:36
super
Laila2786 11.02.2013 10:31
hmmm wyglądają apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat