Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z ryżem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
marchewka 1 szt
ryż 10 dag
pietruszka 1/4 szt
sól i pieprz do smaku
przyprawa do zup do smaku
mąka pszenna 4 łyżki
olej do smażenia
czosnek 1 ząbek duży
sos
śmietana 3 łyżki
mąka pszenna 3 łyżki
woda 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z ryżem

Ryż gotujemy 10 minut w osolonej wodzie, odstawiamy na 10 minut, a następnie odcedzamy.
Marchewkę i pietruszkę obieramy myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Czosnek przeciskamy przez praskę.
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i formujemy zrazy, obtaczamy w mące, smażymy na oleju, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i dusimy 40 minut. Podajemy z frytkami i surówką z kapusty włoskiej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 16.02.2014 09:30
dobre jedzonko
pestka 19.12.2013 08:03
bardzo smaczny obiad
Dorota59 23.06.2013 12:10
smakowity obiadek
caralajna 09.06.2013 07:43
pyszny obiad
ewelina/bunia 11.02.2013 12:36
super
Laila2786 11.02.2013 10:31
hmmm wyglądają apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak