Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z pieczarkami.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1-1,5 kg
pieczarki 0,5 kg
sól
pieprz
woda
olej
mąka 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z pieczarkami.

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić w plastry, rozbić tłuczkiem, przyprawić solą i pieprzem.
Krok 1 - Zrazy z pieczarkami. foto
2
Pieczarki podsmażyć na odrobinie oleju i nakładać na plastry szynki. Zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczką.
Krok 2 - Zrazy z pieczarkami. foto
3
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i nagrzać piekarnik do ok 220 stopni.
Krok 3 - Zrazy z pieczarkami. foto
4
Resztę pieczarek przełożyć na zrazy.
Krok 4 - Zrazy z pieczarkami. foto
5
Piec w piekarniku ok 1,5 godziny. Podlewając trochę wodą, by się nam nie przypaliły.
Krok 5 - Zrazy z pieczarkami. foto
6
Zrazy wyjąć na talerzyk, a sos z pieczarkami przelać do garnka i zaciągnąć wodą z mąką (3/4 szkl. wody na 1,5 łyżki mąki). Smacznego :)
Krok 6 - Zrazy z pieczarkami. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 14.02.2013 12:11
super
Botwinka 11.01.2013 19:25
świetne
Katarzyna/kate1980 10.01.2013 21:44
bardzo fajny przepis
Amellia 02.01.2013 13:18
mniam
Zdzisław 02.01.2013 10:19
dla mnie obiad
Beatris 02.01.2013 10:15
W święta jadłam podobne zrazy na obiad. Pyszne.
Lemon 02.01.2013 10:15
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak