Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zrazy z ogórkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 1 kg
ogórek kiszony 50 dag
cebula 2-3 szt
boczek 50 dag
sól i pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy z ogórkiem

Kroki postępowania

1
Ogórki kiszone, boczek oraz cebulę pokrój w plastry.
Krok 1 - zrazy z ogórkiem foto
2
Wołowinę również pokrój na kawałki, rozbij tłuczkiem. Posól i popieprz.
Krok 2 - zrazy z ogórkiem foto
3
Następnie w zraza włóż jeden plasterek boczku, ogórka oraz cebuli. Zawiń i wbij wykałaczkę.
Krok 3 - zrazy z ogórkiem foto
4
Z innymi zrazami zrób podobnie.
Krok 4 - zrazy z ogórkiem foto
5
Następnie zrazy przypiecz na patelni z dwóch stron.
Krok 5 - zrazy z ogórkiem foto
6
Następnie do garnka wrzuć pozostałe ogórki, cebulę i boczek. Zalej wodą.
Krok 6 - zrazy z ogórkiem foto
7
Gotuj zrazy do miękkości.
Krok 7 - zrazy z ogórkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiczekz 26.10.2014 22:36
mmm, zraziki, pycha
Piotr-21 26.10.2014 21:21
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak