Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zrazy z karkówki...

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 6 porcji bez kości
Musztarda sarepska Prymat 6 łyżeczek
boczek wędzony 15 dag
ogórek kiszony 1 duży
cebula 1 duża
papryka czerwona 1 sztuka
pieczarki 4 sztuki
mąka pszenna - ile potrzeba
smalec 1 łyżka
woda 6 szklanek
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek - do smaku

Porada

zrazy gotowałam wieczorem, rano zebrałam tłuszcz z sosu

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy z karkówki...

Kroki postępowania

1
porcje mało tłustej karkówki rozbić tłuczkiem na duże plastry, boczek wędzony, cebule, paprykę, pieczarki, ogórek kiszony pokroić na kawałki
Krok 1 - zrazy z karkówki... foto
2
każdą rozbitą porcję karkówki posmarować musztardą, nałożyć nadzienie i ciasno zawijać zrazy, pospinać wykałaczkami
Krok 2 - zrazy z karkówki... foto
3
na gorącym smalcu zrumienić z każdej strony zrazy obsypane mąką
Krok 3 - zrazy z karkówki... foto
4
do zrazów wsypać pozostałe składniki nadzienia jeśli zostały i kucharka, wlać wodę i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa, do smaku na koniec dać pieprz, przyprawę w płynie
Krok 4 - zrazy z karkówki... foto
5
rano z garnka zebrałam tłuszcz łyżką i sos jest mało tłusty, zrazy podałam z kaszą gryczaną i buraczkami,m smakują również zimne do pieczywa a sos można zamrozić i będzie później np. do kopytek, makaronu.............SMACZNEGO!!!
Krok 5 - zrazy z karkówki... foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 21.09.2016 16:13
bardzo lubię
Bernadeta1 14.09.2016 15:00
smaczne jedzonko
RenataZ-et 14.09.2016 12:09
świetna propozycja obiadowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak