Zrazy z filetów indyczych

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    1 kg
  • brokuł

    1/2 szt
  • Musztarda francuska Prymat

    1 łyżeczka
  • żółty ser starty

    1/2 szklanki
  • białe wino

    4 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • oliwa

    2-3 łyżki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 (wędzona)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zrazy z filetów indyczych foto
Brokuł obgotować we wrzącej wodzie (około 4 min), ostudzić. ROzgnieść widelcem i wymieszać z żółtym serem. Doprawić solą, pieprzem oraz musztardą.
Krok 2 - Zrazy z filetów indyczych foto
Umyte i osuszone mięso pokroić w plastry, każdy rozbić tłuczkiem. Na kotletach rozsmarować farsz z brokułu. Zawinąć i jeśli to konieczne spiąć wykałaczkami.
Krok 3 - Zrazy z filetów indyczych foto
Rozgrzać oliwę z masem, obsmażyć zrazy ze wszystkich storn.
Krok 4 - Zrazy z filetów indyczych foto
Przełożyć do garnka (ja użyłam patelni z kominem), zalać winem i 2-3 łyżkami wody, posypać mieloną papryką. Dusić aż mięso będzie pupełnie kruche.
Krok 5 - Zrazy z filetów indyczych foto
Podawać z ulubionymi dodatkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ttrytka 22.06.2015 08:17
smaczne zrazy Ci wyszły
Dorota59 17.02.2014 07:57
apetyczne zraziki
monikaT83 05.01.2014 23:36
pyszny i sycący obiadek:)
maciek7 05.01.2014 21:03
przepyszne
anemon 05.01.2014 20:52
Świetny pomysł, bardzo apetyczny.
Stenka 05.01.2014 20:32
z brułami jeszcze nie robiłam
Asia130 05.01.2014 20:25
bardzo ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat