Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy w sosie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

mięso mielone 50 dkg
jajko 1 sztuka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
chleb 5 kromek
natka pietruszki

sos

marchew 1 sztuka
cebula 1 sztuka
bulion 500 ml
seler naciowy 1 szt
wino czerwone 1 szkl
koncentrat pomidorowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy w sosie

Kroki postępowania

1
z chleba wyjac srodek i moczy w mleku, wycisnac mocno. Mieso, jajko, chleb, pieprz, sól, pietruszka- wszystko wymieszac i wyrobić , uformować kulki. Smażyć na oleju. Przełożyc do garnka.
Krok 1 - Zrazy w sosie  foto
2
Marchew zetrzec na tarce, cebule pokroic w kostkę, pora i selera w talarki.
Krok 2 - Zrazy w sosie  foto
3
Przesmażyć warzywa na pozostałym oleju po smażeniu mięsa, opruszyc pietruszka.
Krok 3 - Zrazy w sosie  foto
4
Przesmazone warzywa dodac do miesa
Krok 4 - Zrazy w sosie  foto
5
do miesa dolac goracy bulion i gotowac chwile. anstepnie wlac wino czerwone i odparowac.
Krok 5 - Zrazy w sosie  foto
6
Dodac koncenrtat pomidorowy, pod koniec mozna dodac pokrojona w kostke papryke i gotowac az zmieknie.
Krok 6 - Zrazy w sosie  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 25.04.2014 21:57
fajne zrazy
Michał2 25.04.2014 21:31
pyszności palce lizac!
Laila2786 25.04.2014 13:15
smaczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak