ZRAZY MIELONE Z BARANINY

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • baranina

    0,5 kg.
  • grzyby suszone

    40 g.
  • jajka

    2 sztuki
  • cebula

    70 g.
  • śmietana

    200 ml.
  • mąka

    30 g.
  • tłuszcz

    - -
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby namoczyć, ugotować.
Mięso razem z obraną cebulą oraz namoczoną i odciśniętą środkową częścią chleba zmielić w maszynce.
Dodać jajka oraz bardzo drobno posiekane grzyby, doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać.
Z przygotowanej masy uformować 10 owalnych zrazów, obtaczać je w mące i usmażyć z obu stron na złoty kolor.
Zrazy ułożyć na półmisku i polać je śmietaną wymieszaną z wywarem z grzybów.

SMACZNEGO!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat