Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

ZRAZY MIELONE Z BARANINY

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

baranina
0,5 kg.
grzyby suszone
40 g.
jajko
2 sztuki
cebula
70 g.
śmietana
200 ml.
mąka
30 g.
tłuszcz
- -

Przepis i sposób przygotowania na: ZRAZY MIELONE Z BARANINY

Grzyby namoczyć, ugotować.
Mięso razem z obraną cebulą oraz namoczoną i odciśniętą środkową częścią chleba zmielić w maszynce.
Dodać jajka oraz bardzo drobno posiekane grzyby, doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać.
Z przygotowanej masy uformować 10 owalnych zrazów, obtaczać je w mące i usmażyć z obu stron na złoty kolor.
Zrazy ułożyć na półmisku i polać je śmietaną wymieszaną z wywarem z grzybów.

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak