Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
baranina
0,5 kg. -
grzyby suszone
40 g. -
jajko
2 sztuki -
cebula
70 g. -
śmietana
200 ml. -
mąka
30 g. -
tłuszcz
- -
Sposób przygotowania
Mięso razem z obraną cebulą oraz namoczoną i odciśniętą środkową częścią chleba zmielić w maszynce.
Dodać jajka oraz bardzo drobno posiekane grzyby, doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać.
Z przygotowanej masy uformować 10 owalnych zrazów, obtaczać je w mące i usmażyć z obu stron na złoty kolor.
Zrazy ułożyć na półmisku i polać je śmietaną wymieszaną z wywarem z grzybów.
SMACZNEGO!!!
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się