zrazy cielęce

zrazy cielęce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęcina

    40 dkg
  • szynka

    4 plastry
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • szałwia

    2 łyżki
  • mąka

    2 łyżki
  • sól

  • masło

    2 łyżki
  • wino białe wytrawne

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy i osuszamy kroimy na 4 kawałki,lekko tłuczemy,skrapiamy sokiem z cytryny posypujemy solą i lekko mąką.Na każdy kawałek kładziemy szynkę,posypujemy szałwią i zwijamy spinamy wykałaczką i obtaczamy w mące.Smażymy na patelni rozgrzanej masłem na złoty kolor z obu stron,następnie przekładamy do rondla,polewamy masłem skrapiamy winem lub bulionem i dusimy pod przykryciem na małym ogniu 20 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krystyna32

21.07.2011 09:39
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat