Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
mąka do obtaczania 6 łyżek
czosnek 1 ząbek
sól i pieprz do smaku
jajko 1 szt
olej do smażenia
sos
śmietana 5 łyżek
mąka pszenna 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy

Mięso przyprawiamy, dodajemy obrany i przepuszczony przez praskę czosnek, bułkę tartą oraz jajko. Dokładnie wszystkie składniki mieszamy. Formułujemy średniej wielkości kulki obtaczamy w mące i smażymy na oleju z obu stron, następnie przekładamy do garnka zalewamy wodą, aby były przykryte i dusimy na małym ogniu przez 30 minut. Zrazy wyciągamy na wodzie z nich robimy sos: mąkę mieszamy ze śmietaną i zagęszczamy sos, zagotowujemy. Zrazy wykładamy na talerz i polewamy sosem. Podajemy z zieloną sałatą i ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 01.03.2014 08:33
lubie taki obiad
Maniek2 09.08.2013 19:56
pyszne zrazy
caralajna 06.04.2013 07:24
smaczny obiad
Kasnaj 12.02.2013 17:57
mniami :)
IwonaDD 12.02.2013 15:50
smaczne !
IwonaDD 12.02.2013 15:50
smaczne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak