Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1 kg
cebula biała 1
ząbki czosnku 2 ząbki
ogórek kiszony 2
papryka czerwona 1
kiełbasa 1 wędzona
chleb 2 kromki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1
Musztarda sarepska Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy

Kroki postępowania

1
Łopatkę dobrze myjemy i kroimy w plastry .
Krok 1 - Zrazy  foto
2
Kroimy cebulkę w piórka , paprykę w paski , ogórki w słupki a chleb w kawałki
Krok 2 - Zrazy  foto
3
Mięso rozbijamy i przyprawiamy
Krok 3 - Zrazy  foto
4
Każdy rozbity kawałek mięsa smarujemy cieniutko musztardą i układamy cebulkę , ogórek , czosnek , kawałeczek chlebka i coś wędzonego . Ja dałam swojską kiełbaskę wędzoną .
Krok 4 - Zrazy  foto
5
Zwijamy zrazy i lekko zawijamy nitkę aby podczas smażenia mięsko się nie rozwaliło.
Krok 5 - Zrazy  foto
6
Smażymy na rozgrzanym oleju do zarumienienia się i podlewamy wodą . Mięso dusimy do miękkości można zrobić sos .
Krok 6 - Zrazy  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 23.06.2015 20:36
pychotka ,moje ulubione mięsko
iziona 23.06.2015 20:32
Wspaniałe !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak