Zraziki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki kiszone

    5-8 szt
  • cebula

    3 szt
  • sól, pieprz

  • karkówka

    0,5 bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w plastry około 1 cm i rozbić tłuczkiem (cieniutko)posolić , popieprzyć, Ogórka i cebulę drobno posiekać i taki farsz nakładać na mięso, pozawijać (jak się będą odwijać to pospinać wykałaczkami albo pozawijać nitką) Zraziki podsmażyć na patelni aż się zrumienią, pod koniec smażenia dodać troszkę cebuli i przełożyć do garnka zalać wodą i pogotować tak z 40 -50 min. Doprawić Vegetą do smaku

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
TyTaN 30.09.2012 21:30
pyszne
fictor123 08.06.2012 09:10
pyszne
Mariusz17 28.12.2011 17:51
mniam
Mariusz17 18.11.2011 10:12
pycha
MAR3STA 20.12.2010 20:29
pyszne to mięsko
iwona332 01.12.2010 00:04
super
izapozdro 09.11.2010 13:54
lubię zrazy :)
MAŁGORZATA108 05.11.2010 17:51
Jeśli smakują, jak wyglądają to muszą być pyszne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat