Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZRAZ MIĘTOWY FASZEROWANY

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
parówka wędzona 1 szt.
por 1 szt.
ser żółty 4 plastry
pęczek świeżej mięty
rosół z kostki 1/2 szklanki
mąka 2 łyżki
sól, pieprz
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: ZRAZ MIĘTOWY FASZEROWANY

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Mięso delikatnie rozbić z solą i pieprzem z jednej strony. Następnie rozłożyć umyte wysuszone liście mięty.
Krok 1 - ZRAZ MIĘTOWY FASZEROWANY foto
2
Ser żółty i parówkę włożyć w środek pora. Zwinąć zraz i spiąć wykałaczkami.
Krok 2 - ZRAZ MIĘTOWY FASZEROWANY foto
3
Na patelni rozgrzać tłuszcz i włożyć gotowy zraz oprószony mąką. Usmażyć z obu stron na złoty kolor, następnie podlać rosołem i dusić na małym ogniu około 30 minut. Gotowy zrazik kroić ukośnie, podać w sosie własnym i ozdobić świeżą miętą.
Krok 3 - ZRAZ MIĘTOWY FASZEROWANY foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paulina2157 25.07.2013 05:36
super ten przepis ciekawie podane zrazy
agnieszka214 24.07.2013 20:24
super pomysł na coś innego
Kasnaj 24.07.2013 18:51
lubię takie jedzonko
Pyszota 24.07.2013 18:37
ale musi być pyszny
Konczi 24.07.2013 18:11
bardzo fajne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak