Żółta zupa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kukurydza

    1 puszka
  • cebula

    1 sztuka
  • ziemniaki

    2 sztuki
  • czosnek

    1 ząbek
  • rosół

    4 szklanki
  • śmietana

    3 łyżki
  • żółty ser

    15 dag
  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę drobno posiekac. Ziemniaki pokroic w małą kosteczkę. Podsmazyc ok. 5 minut na oleju z czosnkiem wyciśniętym przez praskę. Dodac odcedzoną kukurydzę. Zalac gorącym rosołem i gotowac pod przykryciem ok. 20 minut. Zupę zabielic śmietaną, dodac natkę pietruszki. Bezpośrednio na talerzu zupę posypac żółtym serem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 28.09.2013 12:35
smaczna zupka
Sylwia26 28.09.2012 21:17
Przepysznie wygląda :)
gosia56 28.09.2012 21:00
napewno pyszna.
Miki 28.09.2012 20:46
coś innego
Miki 28.09.2012 20:46
coś innego

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat