Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żółta szparagówka z bułką na maśle

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 100 g
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Żółta szparagówka z bułką na maśle

Kroki postępowania

1
Fasolkę szparagową płuczemy, obieramy z końcówek i wrzucamy na wrzącą osoloną wodę, gotujemy pod przykryciem do miękkości przez około 15 minut. Następnie odcedzamy.
Krok 1 - Żółta szparagówka z bułką na maśle foto
2
Na patelni roztapiamy 100 g masła i dodajemy bułkę tartą oraz szczyptę soli, podpiekamy tworząc bułkową zasmażkę.
Krok 2 - Żółta szparagówka z bułką na maśle foto
3
Fasolkę wysypujemy na półmisek i polewamy gorącą bułeczką z masłem. Podajemy na ciepło
Krok 3 - Żółta szparagówka z bułką na maśle foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 07.02.2013 11:00
lubię
Magula 07.10.2012 13:38
uwielbiam
Betka 29.08.2012 23:36
najlepsze danie!!!;D
mariusz14 15.08.2012 21:24
uwielbiam
Amellia 25.07.2012 10:41
ja też uwielbiam
anja3107 25.07.2012 09:21
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak