Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zółta fasolka zorzechami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola szparagowa 500 gr
cebula biała 2 szt
czosnek 3 ząbki
masło 3 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cytryny 1/2 szt
orzechy włoskie 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zółta fasolka zorzechami

Fasolę obieramy myjemy gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem 1 pokrojonej cebuli 10-15 minut trzeba sprawdzać czy już jest ugotowana.Na patelni rozgrzewamy masło dajemy pokrojoną cebulę i czosnek dusimy dodajemy trochę pieprzu i wyciśnięty sok z połowy cytryny.Ugotowaną fasolkę odsączamy dajemy do miski polewamy przygotowanym sosem.Miskę zamykamy i potrząsamy aby fasolka się pomieszała z sosem.Fasolkę nakładamy na talerz i posypujemy pomielonymi orzechami.Podajemy na ciepło do obiadu.

POLECAM ! ! !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 13.02.2014 09:46
smakowite połączenie
Róża1 16.01.2014 17:25
fajny pomysł :-)
Bernadeta1 03.01.2014 00:29
z orzechami nie robiłam a brzmi smacznie
kate.500 14.09.2013 23:02
ciekawe polaczenie
fotoviderek 23.04.2013 07:02
Pyszne danie :)
mirosława4 18.12.2012 18:20
ciekawe połączenie z orzechami
gusia1000 07.10.2012 17:51
Tylko tak gotować.
gosia56 05.10.2012 15:24
dziękuję za komentarz.
halina17 04.10.2012 13:42
Smaczna fasolką.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak