zółta fasolka zorzechami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola szparagowa

    500 gr
  • cebula biała

    2 szt
  • czosnek

    3 ząbki
  • masło

    3 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • cytryny

    1/2 szt
  • orzechy włoskie

    5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę obieramy myjemy gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem 1 pokrojonej cebuli 10-15 minut trzeba sprawdzać czy już jest ugotowana.Na patelni rozgrzewamy masło dajemy pokrojoną cebulę i czosnek dusimy dodajemy trochę pieprzu i wyciśnięty sok z połowy cytryny.Ugotowaną fasolkę odsączamy dajemy do miski polewamy przygotowanym sosem.Miskę zamykamy i potrząsamy aby fasolka się pomieszała z sosem.Fasolkę nakładamy na talerz i posypujemy pomielonymi orzechami.Podajemy na ciepło do obiadu.

POLECAM ! ! !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
norweska20 13.02.2014 09:46
smakowite połączenie
Róża1 16.01.2014 17:25
fajny pomysł :-)
Bernadeta1 03.01.2014 00:29
z orzechami nie robiłam a brzmi smacznie
kate.500 14.09.2013 23:02
ciekawe polaczenie
fotoviderek 23.04.2013 07:02
Pyszne danie :)
mirosława4 18.12.2012 18:20
ciekawe połączenie z orzechami
gusia1000 07.10.2012 17:51
Tylko tak gotować.
gosia56 05.10.2012 15:24
dziękuję za komentarz.
halina17 04.10.2012 13:42
Smaczna fasolką.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat