Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Żółta fasolka z okrasą

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółta fasolka szparagowa
40 dag
boczek wędzony
30 dag
cebula biała
2 młode
czosnek
1 ząbek
Kminek mielony Prymat
1/2 łyżeczki
woda
2 l
sól
1 łyżka
Sklep Prymat
Pieprz czarny Prymat w młynku
Sklep Prymat

Porada

Błyskawiczne, tanie i dziecinnie proste w przygotowaniu, a pyszne danie z fasolki szparagowej. Okraszona boczkiem i cebulką smakuje wyśmienicie!

Przepis i sposób przygotowania na: Żółta fasolka z okrasą

Kroki postępowania

1
Wstawiamy garnek z wodą na ogień, zagotowujemy. Z fasoli usuwamy końcówki i dokładnie ją myjemy. Wrzucamy do gotującej się wody, solimy, mieszamy. Gotujemy do miękkości fasolki (przez około 7-10 minut). W tym czasie cebulkę i boczek kroimy w sporą kostkę.
Krok 1 - Żółta fasolka z okrasą foto
2
Boczek wrzucamy na suchą patelnię, wstawiamy na średni ogień i smażymy 5 minut od czasu do czasu mieszając. Po tym czasie dorzucamy cebulkę i smażymy na rumiano (około 2-3 minuty).
Krok 2 - Żółta fasolka z okrasą foto
3
Wrzucamy odcedzoną fasolę, przeciśnięty przez praskę czosnek, kminek oraz świeżo zmielony pieprz, mieszamy dokładnie i smażymy od czasu do czasu mieszając jeszcze przez 2 minutki. Smacznego!
Krok 3 - Żółta fasolka z okrasą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka17
Jagódka17 03.08.2017 23:16
bardzo lubię taka fasolkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak