Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żołądki z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żołądki drobiowe 2 kg
pieczarki 1,5 kg
cebula 6 sztuk
masło roślinne 2 sztuki
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Żołądki z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Żołądki dokładnie oczyścić i wypłukać. Ugotować do miękkości. Wystudzić i pokroić na małe kawałki. Pieczarki obrać i również ugotować w osobnej wodzie.
Cebule obrać i pokroić w kostkę zeszklić na maśle.
Krok 1 - Żołądki z pieczarkami foto
2
Żołądki wymieszać z pieczarkami i cebulą i szklanką wody. Dodać dwa masła i kucharka do smaku gotować na wolnym ogniu aż masło się rozpuści i od tego momentu jeszcze ok. 10 minut.
Krok 2 - Żołądki z pieczarkami foto
3
Podawać na gorąco
Krok 3 - Żołądki z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olimpia 02.04.2013 22:17
Żołądki dzięki masełku nie są suche, a masełko z wodą wyparowuje i zostaje na prawdę nie wiele wywaru - przynajmniej u mnie. Kiedyś robiłam żołądki z podobnego przepisu i pobierają na prawdę dużo tłuszczu :) Ogólnie pyszne ja zawsze po włożeniu na talerzyk polewam wszystko ketchupem.
SmacznaPyza 02.04.2013 13:48
aż dwa opakowania masła roślinnego ? i co robisz z wywarem z żołądków skoro podlewasz potrawę wodą ?
Laila2786 02.04.2013 12:42
ale apetyczne
David 02.04.2013 12:12
super potrawa, bardzo pomysłowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak