Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŻOŁĄDKI Z KOPERKIEM W SOSIE ŚMIETANOWYM

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki drobiowe 500 g
cebula 1 duża
koper świeży 1 garśc
Majeranek suszony Prymat do smaku
śmietana 3-4 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
kostka rosołowa 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ŻOŁĄDKI Z KOPERKIEM W SOSIE ŚMIETANOWYM

Kroki postępowania

1
Świeże żołądki oczyszczamy i wrzucamy do garnka zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i studzimy.
Krok 1 - ŻOŁĄDKI Z KOPERKIEM W SOSIE ŚMIETANOWYM foto
2
Cebulę kroimy w piórka i smażymy dodajemy pokrojone żołądki i łączymy razem. Następnie dodajemy liśc, ziele, kostkę, doprawiamy do smaku pieprzami, majerankiem i dodajemy posiekany koperek. Wszystko razem łączymy i chwilę smażymy na małym ogniu aby smaki się wymieszały.
Krok 2 - ŻOŁĄDKI Z KOPERKIEM W SOSIE ŚMIETANOWYM foto
3
Na koniec dodajemy śmietanę i chwilę razem dusimy.
SMACZNEGO!!!!!
Krok 3 - ŻOŁĄDKI Z KOPERKIEM W SOSIE ŚMIETANOWYM foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 16.10.2012 10:45
zawsze robiłam żołądki w sosie pomidorowym , muszę zrobić takie !
sara1 16.10.2012 10:33
apetyczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak