Żołądki drobiowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żołądki drobiowe

    50dag
  • porcja włoszczyzny

  • śmietana

    1\\2szkl
  • cebula

  • sól

  • pieprz

  • przyprawa do zup w płynie

  • tłuszcz

  • koperek

    łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczone ,wymyte żołądki zalać soloną wodą i gotować .Gdy bedą półmiękkie ,dodać jarzyny (bez cebuli)i gotować do miękkości .Ugotowane żołądki pokroić w drobne paseczki ,jarzyny w plasterki .W rondlu rozpuścić tłuszcz,przełożyć do niego pokrojone produkty ,dodać śmietanę ,drobno pokrojoną cebulę i wszystko razem podsmażyć na wolnym ogniu (ciągle mieszając ,żeby sie nieprzypaliło).Doprawić solą ,pieprzem i przyprawą do zup.Posypać umytym i posiekanym koperkiem .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halina17 11.04.2011 12:57
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat