Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Złota rybka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

twaróg 150 g
ser żółty 50 g
mleko 3-4 łyżki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1 ziarenko

Przepis i sposób przygotowania na: Złota rybka

Twarożek mieszamy z mlekiem tak by uzyskać taką konsystencję, by można było uformować kształt rybki, ilość mleka zależy od twarogu, który mamy, od jego wilgotności. Z sera wykrawamy kółka ( ja to robiłam za pomocą nakrętki od butelki). Z tych kółek tworzymy łuski. Wykrawamy płetwy i doczepiamy do twarożku. Na koniec robimy rybce oko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wioleczka83 04.11.2014 20:10
rewelacyjny pomysł
Jagódka77 07.10.2014 16:15
świetna, nie musi nawet spełniać trzech życzeń
Stenka 28.09.2014 18:59
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak