Ziołowe nalasniki z sosem serowym i farszem miesnym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 sztuki
  • mąka

    półtorej szklanka
  • mleko

    2 szklanka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • bazylia

    do smaku
  • oregano

    do smaku
  • tymianek

    do smaku
  • papryka

    do smaku
  • mięso cielęce bez kości

    1/2 kg
  • cebula

    1 sztuka
  • masło

    30 gram
  • sól

    do smaku
  • cheddar

    6 łyżek
  • ser ementaler

    5 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Najprostszy do zrobienia jest sos serowy, na patelni robimy zasmarzkę z masła i mąki, po chwili dodajemy szklankę gorącego mlaczka i czekamy aż się zagotuje. po ok 3 min gdy juz widać że gestnieje dosypujemy przyprawy i dodajemy oba sery. czekamy aż sie roztopią i gotowe! następnie robimy naleśniczki, normalnym sposobem, mleko, jajka, mąke do miski, dodajemy proszk do pieczenia i przyprawy. mieszamy, smażymy. Obok na patelni podsmarzamy miękso, które wczesniej pokroiliśmy w cieniutkie paseczki. Smazymy na chrupko, po zym na tej samej patelni smarzymy cebulkę. potem naleśniki nadziewamy mięskiem, polewamy sosem i podajemy z lekką surówką. smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 18.12.2011 21:54
Ciekawe...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat