ziołowe klopsiki

ziołowe klopsiki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dorsza

    60 dkg
  • wędzony boczek

    10 dkg
  • marchew

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • mleko

    0,5 szkl
  • liść laurowy

  • pieprz

  • sól

  • ziele angielskie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

filety obgotowujemy przez kilka minut i drobno siekamy lub mielimy razem z boczkiem i cebulą. Bułkę maczamy w mleku i gdy zmięknie odsączamy i dajemy do masy wraz z jajkiem i startą marchewką. Doprawić do smaku. Wyrobić na jednolitą masę. W rondlu zagotować wodę z dodatkiem ziela oraz soli. Z masy formujemy kulki w kształcie pulpecika i gotujemy ok 5 min. Następnie przyrządzamy dowolny sos ziołowy i polewamy nim ugotowane pulpeciki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Katarzyna59

23.04.2012 16:23
apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat