Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zimowy obiadek ( stek z cebula)

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

stek wołowy 2 plastry
kasza gryczana 100 g
cebula czerwona 1 główka
kapusta kiszona 300 g
marchewka 1 szt
jabłko 1/2 szt
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: zimowy obiadek ( stek z cebula)

steki pekluje dzień wcześniej wieczorem. Zaprawa: 2 łyżki majonezu, 2yżki musztardy, łyżka śmietany 18, łyżeczka chrzanu, łyżeczka papryki ostrej sól pieprz. mieszam to wszystko następnie zanurzam w to steki zamykam na noc w pudełku.
Następnego dnia:)
Steki smarze na małym ogniu żeby były miękkie i podlewam bulionem z rozpuszczonej wołowej kostki rosołowej. Kasze gryczaną gotuję z łyżką Vegety i garścią kopru. Następnie osmażam na maśle. Duszę cebulę, którą później kładę na steki. Kapustę kiszoną kroję drobno dodaje oliwę szczyptę soli startą marchewkę i jabłko.
i tyle życzę smacznego:))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 08.03.2013 19:34
mniam pychotka :)
babi17 14.02.2013 11:00
obiadek pycha
gosia561 01.11.2012 23:46
smakowite mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak