Zimny sos śmietanowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana 30%

    1 szklanka
  • musztarda

    1 i 1/2 łyżeczki
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżeczka
  • jaja na twardo

    1 szt.
  • sól ziołowa

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajko obrać i posiekać. Śmietanę dokładnie wymieszać z musztardą oraz koncentratem pomidorowym. Połączyć z posiekanym jajkiem i przyprawić solą ziołową. Sos doskonały jest do sałatek, zimnych mięs, wędlin, ryb, jajek i warzyw.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
radosna29 03.03.2011 21:41
interesujacy przepis
Zaneta102 03.11.2010 17:43
super
rakow2 21.10.2010 15:46
dobry sos to podstawa
Barbara55 17.09.2010 15:09
fajny
Wojtek9 29.08.2010 17:38
ciekawe
Krzysztof42 09.05.2010 15:05
może spróbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat