Przepis i sposób przygotowania na: Zimny puszek
Margarynę stopić, wlać do zmiksowanych ciastek i wymieszać.
Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć folią spożywczą i na dno wyłożyć masę ciastkową.
Wyrównać powierzchnie i odstawić formę do związania ciastek z margaryną.
W gorącej przegotowanej wodzie dokładnie rozmieszać galaretkę.
Śmietanę wlać do wysokiego naczynia i ubijać około 3 minuty.
Wsypać cukier i ubijać kolejne 3 minuty.
Dodać serek mascarpone i na wolnych obrotach wymieszać.
Schłodzoną, płynną galaretkę wlewać do masy śmietanowo serkowej nadal mieszając na małych obrotach.
Wymieszaną masę przełożyć na herbatniki, wyrównać powierzchnię i wstawić formę do lodówki aby masa dobrze stężała na kilka godzin.
Na koniec sernik polać sosem czekoladowym i posypać posypką do ciast.