Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki zapiekane w winie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula biała 1 szt.
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
wino białe wytrawne 1/2 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sól i pieprz do smaku
oliwa 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki zapiekane w winie

Wykonanie:
Ziemniaki obrać, pokroić w talarki i podsmażyć na oliwie. Przełożyć na talerz i na tej samej oliwie podsmażyć posiekaną cebulę. Następnie do cebuli wlać wino i wymieszać z przecierem i bułką tartą. Połączyć z ziemniakami, przyprawić do smaku. Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

2milutka 23.11.2016 20:55
ciekawa propozycja
Marta1986 23.11.2016 19:03
apetycznie wyglada
Motorek 23.11.2016 18:56
smaczny obiadek
Konczi 23.11.2016 18:33
wyglądają smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak