Ziemniaki z zasmażaną kapustą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    1/2 kg
  • kapusta kiszona

    30 dag
  • smalec

  • Kucharek

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Ziemniaki ugotować z dodatkiem soli i rozgnieśc je tłuczkiem na jednolitą masę.
2.Kapustę kiszoną ugotować w niewielkiej ilości wody z dodatkiem Kucharka.
3.Ugotowaną kapustę przełożyć na patelnię z rozgrzanym smalcem (kto lubi może dodać skwarki) i dobrze podsmażyć.
4.Wymieszać kapustę z ziemniakiami. Ewentualnie posolić i popieprzyć do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewaa 21.05.2012 19:55
pyszne z koletem mielonym:)
Joanna108 13.05.2012 19:03
Zdjęcie, które zostało dodane, w ogóle nie przedstawia potrawy, na którą podałam przepis, ale cóż począć ...
jogobella231 14.02.2012 16:52
pycha
Magdalena80 23.08.2011 23:32
bardzo lubię taką kapustkę:)
Małgorzata106 01.06.2011 15:10
pycha
matii6 17.02.2011 20:23
bardzo smaczna
Henryka2 31.01.2011 00:24
dołożyłabym trochę podduszonej cebulki.Pycha!
Grażyna13 10.12.2010 09:16
Lubię takie dania !
pacpaw 29.11.2010 09:10
brzmi bardo interesująco i zachęcająco
alaaa 19.11.2010 10:27
super do mielonego,,

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat