Ziemniaki z twarożkiem.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 8 jednakowej wielkości ziemniaków

  • 4 łyżki śmietany 18 %

  • 10 dag orzechów włoskich

  • natka pietruszki

  • twaróg

    50 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie ok.20 min.Gdy ostygną obieramy,przekrawamy na pół i łyżeczką wydrążamy środki.Twaróg mieszamy ze śmietaną,dodajemy drobno posiekanego ogórka,zmiażdżone orzechy i przyprawę.Ziemniaki nadziewamy twarożkiem.Układamy na talerzu i posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marcia71 16.07.2011 20:20
super
jasiek 25.02.2011 18:38
jem podobne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat