Ziemniaki z pieca.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • masło

    100 g
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać,opłukać. Ponacinać do 3/4 grubości.
Ułożyć je w posmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym.
Ziemniaki posmarować roztopionym masłem. Oprószyć solą i pieprzem.
Piec w piekarniku do miękkości (ok.1godz )

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (76)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 02.05.2014 22:32
bardzo fajne
gibli 08.03.2014 09:12
SMACZNE ZIEMNIACZKI)
Pietruszka 21.01.2014 10:43
wyglądają przepysznie
Malinka 18.01.2014 11:15
Super ziemniaczki!
jeta72 03.01.2014 11:08
uwielbiam :-)
Łukasz15 06.12.2013 23:51
Super ziemniaczki
Katarzyna59 05.11.2013 10:25
bardzo apetyczne
Róża1 03.11.2013 22:48
wyglądają przepysznie!!!!
Adam/ZUB3R 02.11.2013 21:32
wyglądają smacznie
Mati13 18.10.2013 09:07
bardzo dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat