Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki z patleni

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 4 sztuki
olej do smażenia 1 łyżka
sól do smaku
szczypiorek usiekany
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z patleni

Ziemniaki dokładnie szorujemy, kroimy w ćwiartki lub ósemki i gotujemy w koszulkach w osolonej wodzie do miękkości. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Wykładamy pokrojone ziemniaki i smażymy aż się zrumienią. Można dodać oprócz soli, np,. słodką czerwoną paprykę lub przyprawę do ziemniaków i frytek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 23.11.2016 14:22
muszą być smaczne
martynkacytrynka 15.11.2016 20:02
Pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak