Ziemniaki z ogniska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • sól

  • cebula

    1
  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Niezbyt wielkie ziemniaki myjemy dokładnie, wycieramy i wrzucamy do ogniska lub gorącego popiołu. Ziemniaki powinny sie piec od 30-50 minut w zależnosci od temperetury jak równiez wielkosci. Upieczone ziemniaki przecinamy na pół, robimy male wgłębienie do którego wkladamy troche masla i pokrojona w kostke świeżą cebulkę. Solimy do smaku ijemy. Najlepiej wybierac łyzeczką

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Poison1988 26.11.2012 18:24
ajjj rozpaliłoby się ognisko i poczuło ten klimat... :) a ziemniaczki - pycha!
Kuchareczka2 26.10.2012 18:23
super
Katarzyna59 22.05.2012 20:46
nie ma to jak pieczony ziemniaczek
zbysio 15.02.2012 21:30
ooooooooooooooooo
Magdalena/26Mooi 01.12.2011 16:08
lubie takie
Mysiunia 25.11.2011 16:44
są pyszne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat