Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki duże 3
cebula biała 1
ser żółty
majonez 2 łyżki
maślanka 2 łyżki
Czosnek suszony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat
pomidory na surowo 2
boczek wędzony 2 plastry
jajko ugotowane na twardo 2

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z boczkiem

Obrane ziemniaki obieramy kroimy na 4 i gotujemy aldente.
Potem układamy na natłuszczonej blaszce i posypujemy przyprawą do ziemniaków.
Pieczemy w piekarniku na 180 stopni na złoty kolor.
Boczek w plastry smażymy na patelni z cebulka pokrojoną w piórka.
Ziemniaki układamy na talerzyki zasypujemy potarkowanym serem i układamy na górę boczek z cebulą i zalewamy sosem czosnkowym.
Sos czosnkowy :
majonez mieszamy z maślanką, czosnkiem i ziołami prowasalskimi.
Na tak przygotowane ziemniaki układamy jeszcze jajko podzielone na 4 i pomidorek też tak pokrojony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 11.05.2013 21:45
smacznie brzmi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak