Ziemniaki w sosie śmietanowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    10 sztuk
  • śmietana 30%

    300 ml
  • cebule

    2
  • mąka

    2
  • masło

  • majeranek

  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, myjemy a nastepnie gotujemy w osolonej wodzie do miekkosci. Na patelni rozpuszczamy 3 łyżki masła roslinnego i podsmazamy na nim cebule pokrojoną w piórka. Doprawiamy ją pieprzem i solą. Kiedy cebula sie zrumieni dodajemy śmietane zmieszana z mąka, doprawiamy majerankiem i na sam koniec wrzucamy ugotowane, odcedzone ziemniaki. Podajemy jako samodzielne danie lub jako dodatek do mies

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jordi 25.03.2013 17:11
udane połączenie i bardzo smaczny sos
BernadettaP 03.12.2011 09:48
pyszne :)
Andzia1977 30.11.2011 20:51
ciekawe
Magdalena/26Mooi 30.11.2011 15:56
smaczne
octo 23.11.2011 17:37
super:) podobnie robi ę:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat