Ziemniaki w sosie śmietanowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    10 sztuk
  • śmietana 30%

    300 ml
  • cebule

    2
  • mąka

    2
  • masło

  • majeranek

  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, myjemy a nastepnie gotujemy w osolonej wodzie do miekkosci. Na patelni rozpuszczamy 3 łyżki masła roslinnego i podsmazamy na nim cebule pokrojoną w piórka. Doprawiamy ją pieprzem i solą. Kiedy cebula sie zrumieni dodajemy śmietane zmieszana z mąka, doprawiamy majerankiem i na sam koniec wrzucamy ugotowane, odcedzone ziemniaki. Podajemy jako samodzielne danie lub jako dodatek do mies

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jordi 25.03.2013 17:11
udane połączenie i bardzo smaczny sos
BernadettaP 03.12.2011 09:48
pyszne :)
Andzia1977 30.11.2011 20:51
ciekawe
Magdalena/26Mooi 30.11.2011 15:56
smaczne
octo 23.11.2011 17:37
super:) podobnie robi ę:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat