Ziemniaki po tajsku

Ziemniaki po tajsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Prosty i rewelacyjny przepis na ziemniaki w tajskim wydaniu.

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    8 sztuk
  • szalotka

    4 sztuki
  • ząbki czosnku

    3 sztuki
  • olej arachidowy

    4 łyżki
  • sezam

    4 łyżki
  • sos sojowy jasny

    2 łyżki
  • cukier palmowy

    2 łyżki
  • sos ostrygowy

    1 łyżka
  • sok ananasowy

    100 mililitrów
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ziemniaki po tajsku

Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki.
W woku rozgrzewamy olej, wrzucamy ziemniaki i sezam.
Szalotki kroimy wzdłuż, czosnek siekamy, wraz z cukrem, sosem sojowym dodajemy do ziemniaków, smażymy 10 min na dużym ogniu.
Następnie dolewamy sos ostrygowy, sok i redukujemy do ulubionej konsystencji (około 10 min).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Bożena Matuszczyk 28.11.2018 10:15
Takie ziemniaki muszą być smaczne;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat