ziemniaki po szwajcarsku II

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    500 gram
  • olej

  • margaryna

  • koncentrat pomidorowy

  • cebula biała

    1 szt.
  • żółty ser

    do posypania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki dokładnie umyć, pokroić w plastry grubości 1 cm. Ułożyć na rozgrzanej, posmarowanej olejem blasze, skropić stopioną margaryną i piec w piekarniku 30 minut. Po 10 minutach odwrócić plastry ziemniaków, posmarować odrobiną koncentratu pomidorowego, ułożyć na nich drobno posiekaną cebulę; 2 minuty przed podaniem posypać tartym żółtym serem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zoso 31.08.2011 16:39
smaczny pomysł
Patrycja33 24.06.2011 15:02
bardzo dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat