Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki pieczone z ziołami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 2-3 szt duże
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki
oliwa 3 łyżki
oregano 1 łyżeczka
ketchup łagodny 100 g
woda 1.5 litra
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki pieczone z ziołami

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki. Ziemniak duże obrać i opłukać .
Krok 1 - Ziemniaki pieczone z ziołami foto
2
Zblanszować 5 minut w osolonej lekko wodzie. Odlać wodę , ziemniaki pokroić w plasterki .Polać oliwą z oliwek , posypać ziołami i wymieszać .
Krok 2 - Ziemniaki pieczone z ziołami foto
3
Ułożyć na blaszce wyłożonej folią aluminiową i wstawić do piekarnika .
Krok 3 - Ziemniaki pieczone z ziołami foto
4
Piec na złoty kolor około 10 minut w 180 stopniach.
Krok 4 - Ziemniaki pieczone z ziołami foto
5
Podawać z ketchupem jako samodzielną przekąskę lub do obiadu z dowolnymi dodatkami .
Krok 5 - Ziemniaki pieczone z ziołami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 17.09.2016 18:04
przepyszne ziemniaczki lubię takie
benka 17.09.2016 14:32
Super ziemniaczki.
halina17 17.09.2016 11:45
Dobre ziemniaczki.
ilka01 17.09.2016 09:57
uwielbiam :)
Futka 17.09.2016 09:20
Pyszne ziemniaczki :)
MonikaW 17.09.2016 07:58
pysznie i zdrowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak