Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki pieczone z boczkiem i koperkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 8 szt
boczek 8 plasterków
sól
pieprz
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki pieczone z boczkiem i koperkiem

Ziemniaki umyć i pokroić w plastry. Boczek pokroić na mniejsze plastry i powkładać pomiedzy plastry ziemniaków. Posypać sola, pieprzem i sporą ilością koperku. Zawinać szczelnie w folie aluminiową. Piec około 50-60minut w temp 180-200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 28.01.2014 11:13
bardzo dobre:)
Alex_M 07.01.2014 10:47
świetne ziemniaczki :)
joanna__s 06.01.2014 15:08
U mnie dzisiaj na obiad są podobne ziemniaczki. Cała rodzina bardzo je lubi.
ONY_za_kare 06.01.2014 11:58
musza byc pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak