Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki nadziewane pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
pieczarki 25 dag
grzyby suszone 2-3 szt
cebula 1 szt
jajko 1 szt
śmietanka 1/2 szkl
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki nadziewane pieczarkami

Suszone grzybki opłukać, zamoczyć na 2 godziny i ugotować. Ziemniaki obrać, wydrążyć łyżeczką środki, włożyć do garnka razem z wydrążonymi cząstkami, posolić i gotować przez kilka minut. Na patelni rozgrzać masło, wsypać posiekaną cebulę i zeszklić. Następnie dodać pokrojone pieczarki i smażyć około 10 minut. Do podsmażonych pieczarek dodać drobno pokrojone ugotowane grzybki, posiekany miąższ z ziemniaków, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać. Wydrążone ziemniaki napełnić farszem, ułożyć w naczyniu, wlać wywar z grzybów i dusić pod przykryciem do miękkości. Mąkę wymieszać ze śmietaną, połączyć z ziemniakami, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 18.07.2012 20:58
Lubię takie dania.
Motorek 05.04.2012 09:25
moje smaki
Iwona51
Iwona51 21.11.2011 09:07
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak