Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaki na farsz

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 2 kg
śmietana 1 łyżka
cebula 1/2 kg
sól do smaku
olej do smażenia
twaróg 1/2 (półtłusty)
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaki na farsz

Ziemniaki obieramy i gotujemy. Odcedzamy i dusimy. Dodajemy śmietanę. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oleju. Usmażoną cebulę dodajemy do ziemniaków. Dusimy wszysko razem. jak ziemniaki wystygną dodajemy twaróg. Dalej dusimy razem do połączenia się składników. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Farsz jest idealny na pierogi ruskie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 26.05.2013 11:50
Świetny przepis.
caralajna 13.04.2013 17:30
fajny :)
miki47 17.02.2013 14:52
ja ten farsz stosuje jeszcze do ziemniaczanych krokietów
miki47 17.02.2013 14:51
daję smacznie
miki47 17.02.2013 14:51
robię podobny, tylko daję mniej sera bo tak lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak