Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaki faszerowane warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 duże
cukinia 1/2 szt.
pomidor
oliwki zielone Smak 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
ser żółty 4 plastry
masło 1 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaki faszerowane warzywami

cukinię pokroić w drobną kostkę,pomidora sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki a następnie pokroić w małe kawałki,oliwki posiekać,pokrojone warzywa połączyć ze sobą dodać oliwę oraz sól i pieprz do smaku wymieszać i odstawić.Ziemniaki dokładnie umyć odkroić wierzch i wydrążyć ze środka miąższ,posmarować je od wewnątrz masłem oprószyć solą i pieprzem,nakładać porcje przygotowanych warzyw i zawijać w folię aluminiową,ułożyć na blasze i piec w temp.200st.ok.1godz.po tym czasie odwinąć je z folii na każdy ziemniak położyć plaster sera żółtego i zapiec na złoty kolor,podawać zaraz po przyrządzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 30.12.2013 09:06
smaczne ziemniaczki
Beata23 17.11.2013 21:23
pyszne takie ziemniaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak