Ziemniaki faszerowane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    10 sztuk
  • oscypek

    5 sztuk
  • cielęcina

    0,5 kg
  • przyprawa do potraw Kucharek

    do smaku
  • cebula czerwona

    5 sztuk
  • olej do smażenia

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i wykrawamy z góry ziemniaka tak by powstał tylko koszyczek. Cielęcinę kroimy w drobną kostkę i smażymy chwilkę doprawiając do smaku. Cebulę kroimy w kostkę. Oscypka trzemy na tarce o grubych oczkach. Cielęcinę mieszamy z cebulą i oscypkiem. Tym farszem nadziewamy ziemniaki. Górę posypujemy jeszcze oscypkiem. Olejem smarujemy ziemniaka i posypujemy w przyprawie do ziemniaków. Ziemniaki grillujemy na rozgrzanym grillu ok 15-20 min. Można też wcześniej ziemniaki ugotować wtedy czas grillowania skróci się do 5 min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 03.08.2014 10:05
muszą być smaczne takie ziemniaki
Margo1 28.06.2014 17:32
nie robiłam jeszcze takich
Seba 28.06.2014 08:50
super ziemniaczki
Klausia 17.05.2014 20:48
super danie :)
Kasia36 12.11.2013 20:47
Ziemniaki przyrządzone na inny sposób są ciekawe
Andzia1977 08.01.2012 20:49
hmmm. moze to byc dobre
IZABELA29 30.11.2011 08:48
smaczne ,zjadłabym takie
Magdalena1110 22.08.2011 07:19
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat