ziemniaki faszerowane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • duży ziemniak

    4 szt
  • jajko

    1 szt
  • ząbek czosnku

    3 szt
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • uprażone ziarna słonecznika

    2 łyżki
  • okej

    1 łyżeczka
  • sól

  • boczek

    30 chudy
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, wydrążyć łyżeczką, od wewnątrz natrzeć lekko solą. Twarożek wymieszać z jajkiem, zmiażdżonym czosnkiem, pietruszką i pestkami słonecznika, doprawić do smaku. Ziemniaki wypełnić farszem i zawinąć w folię aluminiową lekko posmarować olejem. Piec w gorącym piekarniku około godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata72 10.04.2011 12:25
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat