ziemniak faszerowany

ziemniak faszerowany

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki gotowane w mundurkach

    3 szt
  • twaróg

    50 dag
  • dymka

    1 pęczek
  • rzodkiewka

    1 pęczek
  • cebula

    1 szt
  • płatki migdałowe

    10 dag
  • słodka papryka Prymat

    do smaku
  • olej

    0.5 szkl
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Ziemniaki przekrój na pół,wydrąż środki.Posmaruj grubo olejem z zewnątrz i na wewnątrz.Przełóż na blachę i wstaw na 20minut do piekarnika nagrzanego do180stopni.Cebulę obierz,posiekaj i podsmaż na łyżce rozgrzanego oleju.Ostudź.Połącz z twarogiem,plasterkami rzodkiewek i pokrojoną dymką.Masę przypraw solą,pieprzem i papryką.Ciepłę ziemniaki napełnij przygotowanym farszem.Przed podaniem każdą porcję posyp zrumienionymi płątkami migdałowymi i udekoruj listkami bazylii.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat