Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczki zapiekane z nadzieniem pieczarkowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 10 sztuk
pieczarki 30 dag
cebula 1 sztuka
tłuszcz do smażenia
sól
pieprz
ser żółty 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczki zapiekane z nadzieniem pieczarkowym

Kroki postępowania

1
Ziemniaczki (średniej wielkości) płuczemy, nie obieramy. Gotujemy około 20 minut. Studzimy, przekrawamy na pół, wydrążamy łyżeczką środki i zapiekamy w piekarniku około 20 minut w 180 stopni.
Krok 1 - Ziemniaczki zapiekane z nadzieniem pieczarkowym foto
2
Cebulkę drobno kroimy , podsmażamy na tłuszczu, dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki, przyprawy. Mieszamy.
Krok 2 - Ziemniaczki zapiekane z nadzieniem pieczarkowym foto
3
Farszem pieczarkowym nadziewamy ziemniaczki. Wierzch posypujemy startym na tarce serem żółtym. Ziemniaczki zapiekamy w piekarniku około 20 minut w 180 stopni. Smacznego!
Krok 3 - Ziemniaczki zapiekane z nadzieniem pieczarkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aga20 01.02.2013 18:39
Super pomysł;) uwielbiam zapiekane z ziemniakami, a z serem i pieczarkami napewno są pyszne!
teresa18 01.02.2013 17:07
świetny sposób na ziemniaka
berys18 01.02.2013 16:52
bardzo apetyczne
IwonaDD 01.02.2013 16:51
swietny pomysł
Paolcia 01.02.2013 16:40
zapisałam sobie i w niedługim czasie napewno zrobie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak