Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ziemniaczki z ziołowym nadzieniem

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
8 szt
masło
2 łyżki
olej
do posmarowania
siekane ziołą
4 łyżki
sól i pieprz
do smaku
gałka muszkatołowa
szczypta
żółty ser starty
60 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczki z ziołowym nadzieniem

Ziemniaki umyć, wytrzeć. Każdy zawinąć w wysmarowaną olejem i lekko oprószoną solą folię aluminiową. Piec 80 min. Wyjąć z folii ostrożnie odciąć wierzch, wydrążyć srodek. Wymieszać z masłem i zieleniną. Doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Farszem napełnić ziemniaki. Posypać żółtym serem i zapiekać jeszcze 5 min w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak